Welkom bij WSV Helius

Onze haven met verenigingsgebouw is gelegen aan de Heliushaven 9 te Hellevoetsluis. Aan de Heliushaven liggen meerdere jachthavens, zowel commerciële- als verenigingshavens. De Heliushaven heeft een vrije verbinding met het Haringvliet. Via de sluis in de Haringvlietdam heeft het Haringvliet een snelle verbinding met de Noordzee. 

Onze haven is de eerste haven aan een rustige, doodlopende weg, net buiten de vesting. Direkt hieraan grenzend ligt, goed zichtbaar vanuit ons eigen clubhuis, een groot natuurgebied. 

helikoptervlucht-26-5-12-062-2

De vereniging beschikt over ruim 250 ligplaatsen in het water en 75 walplaatsen. Er is een  verenigingsgebouw met een clubhuis, een restaurant en er zijn moderne sanitaire faciliteiten. We bieden volop mogelijkheden voor de actieve zeiler en de motorbootvaarder.  In ons clubhuis 't Havenhoofd vindt u een uitstekend restaurant waar u iets kunt drinken, lunchen of dineren.

Voor de kinderen is er een leuke speeltuin met o.a. een trampoline, schommel en zandbak. Ook beschikt de haven over een heuse (dubbele) Jeu de boules baan, waarop u vrij kunt spelen (Jeu de boules zijn ook, tegen betaling van een borg, te leen bij de havenmeester of in het clubhuis).

WSV Helius is een actieve vereniging die voor haar leden veel evenementen organiseert op en rond het Haringvliet. Ook worden er regelmatig wedstrijden uitgeschreven.

U bent van harte uitgenodigd om zich aan te melden als lid.  Onze havenmeesters ontvangen u natuurlijk ook heel graag als passant.  We hebben plaats voor schepen tot 70 voet. Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op of bezoek onze haven om verder kennis te maken.

07:43 19:13

Weersituatie LE Goeree

Gemeten  
Temp°C
Wind bft
Zichtm
LV

Weersituatie Hoek van Holland

Gemeten  16:10
Temp17°C
WindW6 bft
Zicht-m
LV68  

Laatste nieuws

Haringvlietbrug

Datum: 30 september 2023
Afgelopen week zijn de laatste testen uitgevoerd voor de Haringvlietbrug, met succes. Omdat de brug als één grote machine wordt gezien, is een CE markering nodig. Die aanvraag loopt nog. Voorlopig gaat de brug inciden...

Zelfwerkzaamheid aanmelden

Datum: 29 september 2023
De zelfwerkzaamheid is weer gestart. Meld je snel aan voor jouw dagje meehelpen om onze mooie haven in goede staat te houden. Aanmelden gaat via onze website met deze link.

Golfbreker start

Datum: 28 september 2023
De aannemer heeft aangegeven in week 42 de materialen aan te voeren en maandag 23 oktober te starten met de werkzaamheden. De plaatsing is al enkele keren vertraagd, we rekenen erop dat de aannemer deze datum haalt.

Zware Bakken Race

Datum: 27 september 2023
De wedstrijd is voor iedereen, ook voor niet-wedstrijdzeilers! Op zondag 15 oktober is de Zware Bakken Race. Het is een gezellige dag sportief zeilen en de winnaar is degene die het dichtst bij de gemiddelde gezeilde ...

Jeugdweekend

Datum: 27 september 2023
Afgelopen weekend was het (uitgestelde) Jeugdweekend op het terrein van WV Hellevoetsluis. Zo’n 30 kinderen + instructeurs en begeleiders hadden een fantastisch weekend met spelletjes, varen, kampvuur, touwtrekken, ka...

Nieuwe Leden Bijeenkomst

Datum: 26 september 2023
Afgelopen zaterdag waren er 28 nieuwe kandidaat-leden en aanhang aanwezig waarbij ze elkaar en de vereniging beter leerden kennen. In lijn met ons Leden Actief plan loopt elk nieuw lid voor een jaar mee met een bestaa...

Inloggen


Inloggegevens vergeten?

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.