Algemeen
De winterberging bij WSV Helius is alleen bestemd voor leden en kandidaat-leden. Leden met een vaste ligplaats bij WSV Helius hebben voorrang bij inschrijving. Indien er nog plaatsen vrij zijn, worden deze op volgorde van inschrijving toegewezen aan leden en kandidaatleden zonder vaste ligplaats bij WSV Helius.
Aanmelding hiervoor is alleen digitaal en formulieren die niet volledig zijn ingevuld worden niet geaccepteerd.)
De firma Peinemann heeft opdracht geen schepen te kranen die niet d.m.v. het “Aanmeldingsformulier Winterberging” zijn aangemeld. Aanwijzingen van de Coördinator dienen strikt te worden opgevolgd, ook het eventueel stilleggen van werkzaamheden. Bij gebruik van de winterberging is de eigenaar volledig aansprakelijk voor schade aan eigendommen van de vereniging, de leden en/of derden en eveneens voor milieuovertredingen die door hem of door zijn vertegenwoordiger zijn veroorzaakt c.q. begaan bij het verrichten van werkzaamheden. De WSV Helius is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook ontstaan als gevolg van de kraanwerkzaamheden of het gebruik van verenigingsfaciliteiten en kent geen aansprakelijkheid jegens de firma Peinemann. Zorg zelf voor hulp bij het verhalen en kranen van uw schip. U bent verplicht geruime tijd voor en na het kranen van uw schip aanwezig te zijn om zonodig andere leden te helpen. Alleen na aanwijzing van Peinemann personeel mag men zich binnen de draaicirkel van de in bedrijf zijnde kraan bevinden.
Coördinatie kraandagen/winterberging
De coördinator bespreekt met het kraanbedrijf aan de hand v.d. aanmeldingslijst, de volgorde UIT, 4 of 6 poten bok en de geplande tijden.
Alle afspraken betreffende de winterberging dienen met hem te worden gemaakt. U dient zich te houden aan de door u opgegeven datum en de door opgestelde dagplanning. Indien u daarvan wilt afwijken, moet u dit minimaal 72 uur van tevoren aan hem bekend maken en bespreken of dit mogelijk is en welke kosten hieraan verbonden zijn. Indien u niet tijdig aanwezig bent wordt uw schip niet of pas na het laatst ingeplande schip aan het einde van de dag gekraand. Hiervoor zullen extra kosten in rekening worden gebracht.
Verwijderen en plaatsen van de mast
Om op de kraandagen het kranen voor alle leden zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zal de volgorde voor het verwijderen/plaatsen van de mast door Peinemann bepaald worden. Indien u besluit in eigen beheer de mast te verwijderen met gebruik van de kolomkraan, dan dient dit NIET plaats te vinden op de kraandagen zelf.
Afspuiten van het schip
Afspuiten dient (bij voorkeur) zelf en op aanwijzing van de coördinator uitgevoerd te worden en alleen op of nabij de loswal. Om het kranen niet op te houden dient dit kort en snel te gebeuren. Max.15 min. per boot.
Berging van de mast
Leden die hun mast niet op hun schip laten staan of leggen, kunnen deze op aanwijzing van de coördinator op schragen naast de blauwe jeugdcontainer op het zuid terrein neerleggen en voorzien worden van een label met bootnaam. In verband met de beperkte ruimte moeten zalingen en verstagingen los worden genomen en tegen de mast gebonden of verticaal worden gepositioneerd. Masten moeten uiterlijk voor 20 april 2025 van het terrein verwijderd zijn.
Werkzaamheden tijdens de winterberging
Voorwerkzaamheden aan uw schip tijdens de winterberging gelden de volgende regels :
Maatregelen ter voorkoming van stormschade
Om stormschade te voorkomen heeft het de voorkeur de schepen zonder mast op de bokken te plaatsen. Met mast, dan volgende maatregelen nemen om bewegen van het schip op de bok te voorkomen:
Kosten annuleren winterberging
Indien men na 15 oktober 2024 annuleert, zullen de kosten voor huur bok en het tarief stageld wal, aan u worden doorbelast.
Parkeren
Op de officiële kraandagen geldt een parkeerverbod op beide parkeerterreinen en mag slechts ruim naast de gele strepen op de toegangsweg naar het terrein geparkeerd worden (op de grasstrook) en moet de inrit naar het Noord en Zuid terrein ruim vrijgehouden worden. Zorg voor voldoende doorgang en ruimte voor het manoeuvreren van de kraan het terrein op/af.
De weg dient zodanig vrijgehouden te worden dat doorgang voor hulpdiensten e.d. altijd mogelijk blijft.